O PROJEKTU

V vseh slovenskih pokrajinah si prizadevajo, da bi izboljšali gostinsko ponudbo, ki je eden temeljev turističnega prizadevanja naše države. Zato smo pripravili izbor in ocenjevanje gostinskih lokalov, torej gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Izbor med finalisti boste najprej opravili bralci in širša javnost z glasovnicami iz časopisov ter glasovalci na spletni strani zlataponev.vecer.com oz. zlata.ponev.vestnik.si. Štejejo vse izrezane tiskane glasovnice iz medijev in po en glas vsakega glasovalca po spletu, ki jih bomo prejeli do datuma, ki bo naveden vsako leto v glasovnicah.
Zadnjo besedo ima strokovna žirija, ki enkrat letno pregleda predloge in na osnovi lastnega poznavanja gostiln vsako leto podeli priznanje ZLATA PONEV. Ocenjevala bo vse elemente, ki sooblikujejo dobro gostilno.
Sem sodijo:
• zunanja in notranja ureditev,
• gostinska ponudba,
• ponudba pijač,
• gostoljubnost strežnega osebja,
• spoštovanje sodobnih teženj v gostinski ponudbi, ki jih predstavljajo jedi štirih letnih časov - lokalne in regionalne jedi na jedilnikih,
• povezanost z lokalnimi dobavitelji živil idr.
Zmagovalca v regiji prejmeta priznanje ZLATA PONEV ŠTAJERSKE in ZLATA PONEV POMURJA, ki ga lahko uporabljata kot oznako najboljše gostilne v letu.

Priznanje za najbolj popularno gostilno
Enkrat letno podelimo tudi priznanje za najbolj popularno gostilno po izboru javnosti. Priznanje prejme gostilna, ki dobi največ glasov spletnih glasovalcev z različnimi e-maili in izrezanih glasovnic iz različnih medijev. Organizator si pridržuje pravico, da pri tem izloči gostilne, o katerih meni, da ne ustrezajo kriterijem sodelovanja v akciji.